Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Slochteren

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Slochteren vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl treft u bruikbare informatie over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1550 en €8500, incl. installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9621
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Slochteren maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.200 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Slochteren. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.550 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.300 – €9.800€2.650 – €5.8001/2 dag
Meerdere bochten€5.850 – €10.100€4.050 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.250 – €13.300€5.050 – €10.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Slochteren.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Slochteren is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-slochteren-9621

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Slochteren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. montage.Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Slochteren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere opties laten zien en informeert welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Slochteren.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Slochteren.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse betrouwbare producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal erkende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer. Populaire wederverkopers van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Slochteren binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Handicare + Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Slochteren is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Slochteren communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard schommelt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie