Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Froombosch

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Froombosch maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder bekijkt u waardevolle gegevens over trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de montagekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2250 oplopend tot 9400, incl. montage.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMidden-Groningen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9619
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Froombosch april 2023

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Froombosch. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.650 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.000 – €8.800€2.900 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €11.200€4.300 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€7.800 – €13.900€5.250 – €9.5001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Froombosch.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Froombosch is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-froombosch-9619

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Froombosch voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Groningen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift kopen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Froombosch lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal liften demonstreren en adviseert welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook leveren in Froombosch.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Froombosch.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal populaire traplift bouwers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 erkende merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Froombosch binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah & PractiComfort beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Froombosch is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Froombosch verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 110 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie