Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harkstede

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Harkstede maakt het mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina leest u belangrijke details ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2550 tot maar liefst €10200, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Midden-Groningen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9617
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Harkstede april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door 2 zaken: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Harkstede. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.850 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.500 – €8.200€3.000 – €6.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €11.700€3.550 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €12.500€4.600 – €9.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Harkstede.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Harkstede kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-harkstede-9617

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Harkstede voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift laten installeren die rijmt met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Harkstede onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u passende opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook liften installeren in Harkstede.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Harkstede.

Professionele merken
In Nederland zijn meerdere populaire fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit diverse professionele producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa, Heymer. Populaire aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Harkstede binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah + Extrema verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Harkstede is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Harkstede verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 105 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie