Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sappemeer

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Sappemeer vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl vindt u waardevolle informatie ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en info over het huren van een lift. Ook kunt u online en vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1600 tot wel €9800, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMidden-Groningen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9611
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Sappemeer februari 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bekijkt u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Sappemeer. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.850 – €2.2504 uur
1 bocht€5.200 – €9.800€3.450 – €6.900Dagdeel
Meerdere bochten€5.750 – €11.500€4.150 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €14.100€4.500 – €10.000Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sappemeer.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Sappemeer kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sappemeer-9611

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Sappemeer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een stoellift kopen die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Sappemeer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire liften laten zien en informeert welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook leveren in Sappemeer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Sappemeer.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf erkende fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Sappemeer in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum of Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Sappemeer is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sappemeer benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie