Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waterhuizen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Waterhuizen verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle gegevens wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u online en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1850 & €9600, incl. montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2023 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMidden-Groningen | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9609
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Waterhuizen april 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.100.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Waterhuizen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.550 – €2.2504 uur
1 bocht€5.500 – €8.300€2.950 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.700€4.050 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.900€5.400 – €9.2005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Waterhuizen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Waterhuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-waterhuizen-9609

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Waterhuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type selecteren dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of snel hulp aanvragen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Waterhuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en geeft aan welk systeem voldoet aan uw situatie. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In deze tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Waterhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Waterhuizen.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal geschikte ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan voor een korte installatietijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan vijf betrouwbare traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Waterhuizen binnen één tot twee weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Platinum of TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Waterhuizen is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Waterhuizen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 120 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie