Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kropswolde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Kropswolde vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zonder risico en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige specificaties omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €2150 tot maar liefst €9500, incl. plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Midden-Groningen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9606
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Kropswolde april 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Kropswolde. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.850 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.500€2.650 – €6.2001/2 dag
2 bochten€6.400 – €11.900€3.950 – €7.6006 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.200€4.650 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kropswolde.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kropswolde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-kropswolde-9606

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kropswolde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een lift laten monteren die rijmt met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Kropswolde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk type lift past past bij uw situatie. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In deze tabel treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Kropswolde.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kropswolde.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele bekende merken aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Extrema, Platinum, Heymer, Minivator. Grote dealers van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Kropswolde binnen een paar weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare of Smienk hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kropswolde is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kropswolde communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 100 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie