Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Onstwedde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Onstwedde kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Via deze website bekijkt u uitgebreide tips over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Stadskanaal.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2200 tot maar liefst €9100, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteStadskanaal | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9591
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Onstwedde april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Onstwedde. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.800 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.950 – €9.000€3.300 – €5.800halve dag
Twee bochten€6.250 – €11.100€3.950 – €8.0006 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.600€5.250 – €9.1006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Onstwedde.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Onstwedde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-onstwedde-9591

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Onstwedde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stadskanaal via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Stadskanaal. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Stadskanaal (https://www.stadskanaal.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift kopen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9501 SZ, Stadskanaal
 • Website: www.stadskanaal.nl
 • E-mail: gemeente@stadskanaal.nl
 • Telefoonnummer: 0599631414

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Onstwedde vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften laten zien en adviseert u over welk type lift past past bij de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Onstwedde.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Onstwedde.

Professionele merken
In uw regio zijn vijf professionele fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare producenten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa, Heymer. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Onstwedde in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift & PractiComfort beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Onstwedde is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Onstwedde hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie