Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Exloërveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Exloërveen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u veilig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website vindt u waardevolle informatie betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2450 tot wel €8900, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Borger-Odoorn | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9574
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Exloërveen maart 2023

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.550 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Exloërveen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.700 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.100 – €9.700€3.000 – €5.100halve dag
2 bochten€6.350 – €10.700€3.700 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.400 – €12.800€5.500 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Exloërveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Exloërveen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-exloerveen-9574

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Exloërveen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift uitzoeken die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Exloërveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere stoelliften demonstreren en adviseert u over welk model aansluit op de situatie en het budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Exloërveen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Exloërveen.

Populaire merken
In uw omgeving zijn enkele goede traplift bouwers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren meerdere geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Bekende verkopers van merken als deze zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Exloërveen al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator of Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Exloërveen is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Exloërveen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie