Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veelerveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Veelerveen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle informatie wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2600 tot wel €8000, incl. montage.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westerwolde | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9566
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Veelerveen maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De prijs hangt af van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.700 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Veelerveen. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.550 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €8.800€3.350 – €5.200halve dag
Meerdere bochten€6.350 – €11.800€4.300 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €12.000€4.800 – €10.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Veelerveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Veelerveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-veelerveen-9566

Wat is een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Veelerveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerwolde. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mailadres: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Veelerveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het schema hieronder treft u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Veelerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Veelerveen.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele populaire leveranciers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende grote traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Veelerveen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare & Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Veelerveen is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Veelerveen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 105 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie