Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bourtange

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Bourtange verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u bruikbare beschrijvingen betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €2300 tot zo’n €9500, incl. montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWesterwolde | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9545
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Bourtange april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.600.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Bourtange. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.550 – €2.200halve dag
1 bocht€5.400 – €9.600€2.900 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€5.800 – €11.800€4.050 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.500€5.200 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bourtange.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Bourtange is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u gemakkelijk 55% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bourtange-9545

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Bourtange voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap start bij €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westerwolde. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model selecteren die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mailadres: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Bourtange lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen tonen en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Bourtange.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bourtange.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten staan bekend om een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan verschillende bekende leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Bekende verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Bourtange al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa of Extrema verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bourtange is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bourtange benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 120 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie