Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ellertshaar

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Ellertshaar verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bieden wij waardevolle details over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 tot maar liefst €8800, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Borger-Odoorn | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9535
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Ellertshaar maart 2023

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Ellertshaar. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.600 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.600€3.000 – €6.000halve dag
Twee bochten€6.450 – €11.000€4.300 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.500 – €12.500€5.550 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ellertshaar.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Ellertshaar kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ellertshaar-9535

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ellertshaar voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift kopen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Ellertshaar vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en vertelt welk model rijmt met uw budget en situatie. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Ellertshaar.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Ellertshaar.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse goede leveranciers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Populaire verkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Ellertshaar binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Acorn + 123 traplift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ellertshaar is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ellertshaar communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 120 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie