Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drouwen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Drouwen kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met belangrijke tips m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Daarnaast kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 en €8300, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9533
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Drouwen april 2023

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.100 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de richtprijzen van het installeren van een traplift in Drouwen. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€4.950 – €8.700€2.850 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €11.000€3.600 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€7.850 – €13.700€5.200 – €10.2006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Drouwen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Drouwen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 55% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-drouwen-9533

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Drouwen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Borger-Odoorn. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Drouwen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften demonstreren en adviseert welk type lift past past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bieden wij winkels en producenten die ook actief zijn in Drouwen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Drouwen.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken waarborgen een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere goede leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Minivator. Bekende installateurs van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Drouwen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Handicare & 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Drouwen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Drouwen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie