Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Borger-Odoorn

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Borger-Odoorn verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze website bekijkt u praktische tips m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1500 tot wel €8100, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBorger-Odoorn | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Borger-Odoorn juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 of meer.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Borger-Odoorn. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.850 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.800 – €9.400€2.900 – €5.700halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.600€4.050 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.550 – €12.100€5.000 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Borger-Odoorn.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Borger-Odoorn is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-borger-odoorn-9531

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Borger-Odoorn voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift laten plaatsen die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Borger-Odoorn lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende opties demonstreren en adviseert welk model aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Borger-Odoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Borger-Odoorn.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende goede traplift fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers garanderen een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere populaire producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de montage van een traplift in Borger-Odoorn binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Otolift & Strobbe beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Borger-Odoorn is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Borger-Odoorn werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Meestal fluctueert dat tussen de 125 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie