Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drouwenermond

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Drouwenermond kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Via deze pagina bieden wij praktische tips omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten liggen tussen de €1650 tot maar liefst €8200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Borger-Odoorn | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9523
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Drouwenermond maart 2023

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.450 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Drouwenermond. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.650 – €2.300halve dag
1 bocht€4.850 – €8.000€2.750 – €6.700halve dag
2 bochten€5.950 – €11.100€3.650 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.150 – €14.100€5.400 – €9.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Drouwenermond.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Drouwenermond kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel merken bieden een assortiment met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-drouwenermond-9523

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Drouwenermond voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een traplift uitzoeken dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Drouwenermond lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende liften demonstreren en informeert welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Drouwenermond.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Drouwenermond.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken werken met een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele erkende merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Drouwenermond binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Triwa en PractiComfort bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Drouwenermond is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Drouwenermond benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie