Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gasselternijveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Gasselternijveen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zorgeloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website vindt u waardevolle beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, een technische beschrijving, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Aa en Hunze.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €2150 & €8900, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9514
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Gasselternijveen april 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Gasselternijveen. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.700 – €2.150Dagdeel
1 bocht€5.250 – €8.200€2.550 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.300€4.150 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.400 – €13.600€5.550 – €9.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gasselternijveen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gasselternijveen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 55% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-gasselternijveen-9514

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Gasselternijveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eennoodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift laten monteren die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Gasselternijveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal opties introduceren en vertelt welk type lift past past bij uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Gasselternijveen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Gasselternijveen.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere grote leveranciers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Triwa. Grote aanbieders van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Gasselternijveen al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift en Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gasselternijveen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Gasselternijveen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard ligt dat tussen de 120 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie