Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Donderen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Donderen maakt het mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met bruikbare tips aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, de unieke werking, de installatiekosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2500 tot zo’n €9300, incl. plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tynaarlo | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9497
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Donderen april 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.400 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bieden wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Donderen. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.600 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.000€3.450 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.200€3.950 – €7.600Hele dag
Spiltrap€7.950 – €13.700€5.450 – €10.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Donderen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Donderen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-donderen-9497

Bekijk leveranciers in de regio

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Donderen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift uitkiezen die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-melding doen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Donderen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften demonstreren en informeert welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Donderen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Donderen.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf goede traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars werken met een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden 5 grote traplift bouwers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Gerenommeerde installateurs van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Donderen binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah of Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Donderen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Donderen hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel ligt dat tussen de 120 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie