Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ubbena

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Ubbena maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder moeite naar boven en naar beneden. Onderstaand kunt u aan de slag met belangrijke beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de producten werken, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Assen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2350 tot maar liefst €9700, incl. plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Assen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9492
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Ubbena maart 2023

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Ubbena. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.750 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.450 – €9.400€3.000 – €6.500halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.100€4.150 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €13.900€4.600 – €9.9005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ubbena.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ubbena is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u al snel 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ubbena-9492

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Ubbena voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Assen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Assen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem laten installeren die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of direct hulp aanvragen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Noordersingel 33
 • 9401 JW, Assen
 • Website: www.assen.nl
 • E-mailadres: info@assen.nl
 • Telefoonnummer: 140592

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Ubbena zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende liften introduceren en geeft aan welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Ubbena.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Ubbena.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf goede traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit enkele geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Betrouwbare montagepartners van deze merken zijn o.a. PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Ubbena al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn & Smienk hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ubbena is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ubbena hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 105 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie