Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ter Aard

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Ter Aard kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Onderstaand bekijkt u uitgebreide beschrijvingen aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u direct een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Assen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1600 tot maar liefst €9200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAssen | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9487
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Ter Aard maart 2023

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.650 of meer.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Ter Aard. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.600 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.100€2.850 – €5.400halve dag
2 bochten€5.850 – €11.200€4.050 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€7.700 – €14.300€5.350 – €9.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ter Aard.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ter Aard is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ter-aard-9487

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ter Aard voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Assen door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Assen. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een systeem uitzoeken die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Noordersingel 33
 • 9401 JW, Assen
 • Website: www.assen.nl
 • E-mailadres: info@assen.nl
 • Telefoonnummer: 140592

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Ter Aard onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel staan de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Ter Aard.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Ter Aard.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 populaire producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 bekende fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema. Grote (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Ter Aard al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator & Heymer hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ter Aard is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ter Aard benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie