Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeegse

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Zeegse kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos blijven genieten van uw woning. Via deze pagina vindt u handige gegevens t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1800 en €9000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Tynaarlo | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9483
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Zeegse maart 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Zeegse. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.650 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.500 – €8.300€3.200 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€6.150 – €11.900€3.600 – €7.200Eén dag
Wenteltrap€8.550 – €13.600€5.500 – €9.900Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zeegse.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Zeegse is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers bieden een assortiment met tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zeegse-9483

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zeegse voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem selecteren dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Zeegse subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert welk model past bij uw woning en budget. Veel dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Zeegse.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Zeegse.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele erkende fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers werken met een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 geschikte producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Betrouwbare verkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Zeegse binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn & PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zeegse is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Zeegse hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie