Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidlaarderveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Zuidlaarderveen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze webpagina treft u waardevolle beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €2400 tot zo’n €8500, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTynaarlo | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9474
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Zuidlaarderveen maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Zuidlaarderveen. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.650 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.600€2.650 – €5.4005 uur
2 bochten€6.350 – €10.500€4.300 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.600 – €12.000€4.500 – €9.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidlaarderveen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zuidlaarderveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zuidlaarderveen-9474

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zuidlaarderveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tynaarlo. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift uitkiezen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Zuidlaarderveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal opties laten zien en vertelt welk systeem voldoet aan uw woning en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Zuidlaarderveen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Zuidlaarderveen.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse grote merken Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Zuidlaarderveen binnen een paar weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator en 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zuidlaarderveen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zuidlaarderveen werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie