Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Anloo

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Anloo biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht bekijkt u nuttige gegevens omtrent trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2300 oplopend tot 9600, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Aa en Hunze | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9467
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Anloo maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Anloo. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.750 – €8.100€2.500 – €6.200Dagdeel
2 bochten€6.100 – €10.800€4.000 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€7.850 – €12.500€5.400 – €10.9006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Anloo.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Anloo kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-anloo-9467

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Anloo voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.200 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Anloo onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en adviseert welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Anloo.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Anloo.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan bekend om een snelle levering en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele grote ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe. Erkende (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Anloo binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Minivator en Heymer verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Stannah Solus.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Anloo is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Anloo benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG tot 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie