Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eexterzandvoort

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Eexterzandvoort kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige details ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, technische details, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 tot maar liefst €9400, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Aa en Hunze | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9464
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Eexterzandvoort maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Eexterzandvoort. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.700 – €2.250halve dag
1 bocht€4.900 – €8.000€2.500 – €6.600halve dag
Twee bochten€6.200 – €11.000€3.650 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.200€4.550 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eexterzandvoort.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eexterzandvoort is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-eexterzandvoort-9464

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Eexterzandvoort voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift uitkiezen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Eexterzandvoort vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende systemen laten zien en adviseert u over welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Eexterzandvoort.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Eexterzandvoort.

Populaire merken
In uw omgeving zijn vijf geschikte ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele betrouwbare producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Minivator, Heymer, Triwa. Betrouwbare adviseurs van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Eexterzandvoort binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Otolift & 123 traplift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eexterzandvoort is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Eexterzandvoort hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans valt dit binnen een marge van 130 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie