Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Balloo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Balloo maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u weer zelf en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder bekijkt u waardevolle tips ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schommelen tussen €2350 en €9100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Aa en Hunze | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9458
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Balloo maart 2023

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.700 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Balloo. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.700 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.200€3.250 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.800€4.450 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.000€4.750 – €10.7006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Balloo.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Balloo is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-balloo-9458

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Balloo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type kopen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Balloo vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert u over welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Balloo.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Balloo.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan voor een snelle levering en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal populaire producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Balloo binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum + RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Balloo is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Balloo communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal wisselt dat tussen de 130 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie