Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deurze

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Deurze verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Onderstaand kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 tot zo’n €9400, incl. plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAa en Hunze | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9457
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Deurze april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Deurze. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.700 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.900 – €9.200€3.000 – €6.100Dagdeel
Twee bochten€6.250 – €11.300€3.950 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.300 – €12.300€4.800 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Deurze.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Deurze is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-deurze-9457

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Deurze voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Deurze lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u een aantal systemen laten zien en adviseert welk type lift past aansluit op uw situatie. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook actief zijn in Deurze.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Deurze.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende leveranciers werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers beloven een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe. Erkende verkopers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Deurze in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Otolift of PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Deurze is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Deurze werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie