Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geelbroek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Geelbroek verschaft u die mogelijkheid! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u belangrijke adviezen met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, de werking, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1500 & €8200, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Aa en Hunze | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9455
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Geelbroek april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij de richtprijs van het installeren van een traplift in Geelbroek. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.550 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.000€3.000 – €5.200Dagdeel
Twee bochten€5.500 – €10.200€4.400 – €8.0001 dag
Spiltrap€7.750 – €13.500€5.300 – €10.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Geelbroek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Geelbroek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat showrooms bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-geelbroek-9455

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Geelbroek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief montage. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model selecteren die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct een WMO-melding doen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Geelbroek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende uitvoeringen introduceren en adviseert u over welk soort lift voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht staan verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Geelbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Geelbroek.

Professionele merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden een aantal professionele merken De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum, Minivator. Bekende wederverkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Geelbroek al binnen 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator of Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Geelbroek is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Geelbroek hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie