Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ekehaar

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Ekehaar maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u weer zelf en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Via deze website vindt u handige specificaties ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1550 tot zo’n €8400, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Aa en Hunze | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9454
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Ekehaar maart 2023

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Ekehaar. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.750 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.000€3.200 – €5.6004,5 uur
2 bochten€6.250 – €11.500€4.500 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€8.050 – €12.100€5.100 – €10.200Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ekehaar.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ekehaar is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ekehaar-9454

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Ekehaar voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eennoodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift aanschaffen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of meteen hulp aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Ekehaar onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte liften tonen en adviseert u over welk systeem rijmt met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst treft u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Ekehaar.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Ekehaar.

Goede merken
In ons land zijn vijf geschikte fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan in voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere grote leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Ekehaar in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah of TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ekehaar is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ekehaar hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Meestal ligt dat tussen de 115 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie