Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Marwijksoord

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Marwijksoord vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle adviezen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, technische details, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2000 tot zo’n €10100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAa en Hunze | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9448
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Marwijksoord maart 2023

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Marwijksoord. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.850 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.000€3.100 – €5.300Dagdeel
Twee bochten€6.350 – €11.800€3.600 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.800€4.700 – €10.4001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Marwijksoord.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Marwijksoord is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-marwijksoord-9448

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Marwijksoord voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag nu een type laten plaatsen die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Marwijksoord subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire opties introduceren en geeft aan welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Marwijksoord.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Marwijksoord.

Erkende merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare producenten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan bekend om een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere goede fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Betrouwbare dealers van de genoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het vinden van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Marwijksoord al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals ThyssenKrupp of Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Marwijksoord is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Marwijksoord benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak schommelt dat tussen de 120 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie