Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vredenheim

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Vredenheim vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zonder risico en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Via onze vergelijker vindt u handige specificaties wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Ook kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2600 tot maar liefst €8100, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAa en Hunze | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9445
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Vredenheim april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €6.950.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bekijkt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Vredenheim. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.700 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.900 – €8.500€2.850 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.700€4.500 – €7.5006 uur
Spiltrap€7.800 – €13.600€5.350 – €9.5001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vredenheim.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Vredenheim kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vredenheim-9445

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Vredenheim voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift uitkiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Vredenheim onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften introduceren en vertelt welk model in lijn is met uw woning en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Vredenheim.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Vredenheim.

Professionele merken
In uw omgeving zijn diverse populaire leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal erkende fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema. Erkende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Vredenheim binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp + 123 traplift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vredenheim is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vredenheim verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 125 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie