Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grolloo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Grolloo vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bieden wij uitgebreide beschrijvingen inzake trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2550 en €10200, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Aa en Hunze | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9444
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Grolloo april 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650 incl. montage.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Grolloo. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.750 – €2.350halve dag
1 bocht€5.500 – €9.800€3.100 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.100€3.700 – €7.100Hele dag
Spiltrap€7.650 – €13.600€5.150 – €10.4006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Grolloo.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Grolloo is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-grolloo-9444

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Grolloo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. montage.Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type laten plaatsen die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Grolloo lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften tonen en informeert welk merk/model in lijn is met uw wensen en budget. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Grolloo.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Grolloo.

Erkende merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een snelle montage en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal erkende traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Betrouwbare specialisten van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Grolloo binnen één tot twee weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift & Heymer verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000XXL.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Grolloo is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Grolloo communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG tot 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie