Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Orvelte

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Orvelte kan u daarbij helpen! Veel ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u veilig en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare informatie betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2400 tot zo’n €9000, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Midden-Drenthe | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9441
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Orvelte april 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Orvelte. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.750 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.700€2.900 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€5.750 – €10.300€3.700 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €13.400€4.750 – €10.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Orvelte.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Orvelte kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-orvelte-9441

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Orvelte voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten monteren die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Orvelte vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen introduceren en adviseert welk model past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Orvelte.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Orvelte.

Populaire merken
In ons land zijn enkele populaire traplift fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken hanteren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse professionele producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum, Extrema. Betrouwbare aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Orvelte binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Platinum of PractiComfort beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Orvelte is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Orvelte hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie