Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bruntinge

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Bruntinge maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Via deze website treft u waardevolle informatie inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De totale kosten variëren tussen €2200 tot wel €8500, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift maart 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9435
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Bruntinge maart 2023

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Bruntinge. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.600 – €2.2004 uur
1 bocht€4.550 – €8.800€2.900 – €5.500Dagdeel
Twee bochten€5.550 – €11.000€4.150 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€8.200 – €12.200€5.500 – €10.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bruntinge.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Bruntinge kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-bruntinge-9435

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bruntinge voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Drenthe. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type laten plaatsen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Bruntinge bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en informeert welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Bruntinge.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSnelle levertijden
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Bruntinge.

Populaire merken
In ons land zijn 5 bekende traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle montage en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal bekende leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Betrouwbare installateurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Bruntinge binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah + Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bruntinge is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bruntinge benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 125 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie