Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eursinge

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Eursinge maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker bieden wij waardevolle gegevens t.a.v. trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €1700 en €9200, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Midden-Drenthe | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9434
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Eursinge april 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Eursinge. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.600 – €2.3504 uur
1 bocht€4.750 – €9.600€3.050 – €6.0004,5 uur
2 bochten€5.800 – €10.000€3.850 – €7.500Hele dag
Spiltrap€8.100 – €12.600€4.750 – €10.4006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Eursinge.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Eursinge kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-eursinge-9434

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Eursinge voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Eursinge onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere stoelliften tonen en adviseert u over welke uitvoering past bij uw situatie. Veel dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Eursinge.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Eursinge.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken waarborgen een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere betrouwbare ontwikkelaars Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum. Erkende dealers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Eursinge binnen een paar weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare + Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Eursinge is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Eursinge communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 110 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie