Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Appelscha

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Appelscha maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze site vindt u nuttige details omtrent trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De totale kosten liggen tussen de €2500 en €8700, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOoststellingwerf | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode9422
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Appelscha maart 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.000 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Appelscha. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.700 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.400€2.800 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.000€4.050 – €8.0006 uur
Wenteltrap€8.500 – €14.400€4.750 – €9.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Appelscha.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Appelscha kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste merken kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-appelscha-9422

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Appelscha voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 inclusief plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Ooststellingwerf. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of snel een aanvraag indienen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mail: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Appelscha vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte modellen demonstreren en adviseert u over welk systeem matcht met de situatie en het budget. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Appelscha.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Appelscha.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse goede merken werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten bieden een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal goede leveranciers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa. Grote specialisten van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Appelscha binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Platinum + PractiComfort beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Appelscha is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Appelscha verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie