Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Smilde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Smilde maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker bieden wij bruikbare details aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1800 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9422
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Smilde maart 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Smilde. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.550 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.400€3.350 – €5.200Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.500€4.050 – €7.400Hele dag
Spiltrap€7.850 – €12.000€5.050 – €10.4001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Smilde.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Smilde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-smilde-9422

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Smilde voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model uitzoeken die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Smilde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties introduceren en vertelt welk model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel dealers verkopen diverse merken. In deze tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Smilde.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Smilde.

Erkende merken
In ons land zijn vijf erkende producenten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Heymer, Extrema, Minivator. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Smilde binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn & Heymer verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Smilde is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Smilde verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken ligt dat tussen de 120 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie