Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oranje

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Oranje biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare informatie inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €2000 tot zo’n €9800, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Midden-Drenthe | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9416
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Oranje maart 2023

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.650 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Oranje. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.650 – €2.300halve dag
1 bocht€4.900 – €8.000€2.750 – €6.400Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €11.300€4.400 – €7.100Hele dag
Spiltrap€7.750 – €13.400€4.550 – €10.5006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oranje.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oranje is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u tot wel 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oranje-9416

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oranje voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten installeren die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Oranje subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk model matcht met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Oranje.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Oranje.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende merken actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit diverse bekende producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema, Heymer. Populaire specialisten van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Oranje al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Minivator + 123 traplift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oranje is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oranje hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 105 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie