Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loon

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Loon verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand bekijkt u praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Assen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €2150 en €8000, inclusief installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAssen | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9409
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Loon april 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 of meer.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Loon. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.650 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.600 – €8.300€3.150 – €5.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.050 – €10.200€3.700 – €7.400Eén dag
Draaiende trap€7.600 – €13.200€4.850 – €10.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Loon.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Loon is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-loon-9409

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Loon voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief montage. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Assen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Assen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een traplift kopen die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Noordersingel 33
 • 9401 JW, Assen
 • Website: www.assen.nl
 • E-mailadres: info@assen.nl
 • Telefoonnummer: 140592

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Loon subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften tonen en informeert welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Loon.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Loon.

Goede merken
In ons land zijn diverse professionele producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levering en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf betrouwbare merken De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa. Betrouwbare aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Loon binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa of Smienk bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Loon is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Loon verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal ligt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie