Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Niebert

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Niebert kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u veilig en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina treft u belangrijke specificaties wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de prijzen, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2000 tot maar liefst €8100, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9365
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Niebert maart 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.950 incl. montage.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Niebert. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€5.300 – €8.400€3.250 – €6.5004,5 uur
2 bochten€6.350 – €11.400€4.450 – €7.9001 dag
Draaiende trap€7.850 – €12.000€5.200 – €9.3006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Niebert.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Niebert is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-niebert-9365

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Niebert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift kopen die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Niebert vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model matcht met uw situatie. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Niebert.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Niebert.

Populaire merken
In ons land zijn 5 bekende ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren meerdere betrouwbare fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Populaire montagepartners van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Niebert al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift & PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Niebert is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Niebert hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie