Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midwolde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Midwolde kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site leest u belangrijke tips aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de prijzen, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 & €8000, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Westerkwartier | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9355
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Midwolde maart 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.150 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het installeren van een traplift in Midwolde. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.850 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.800€3.100 – €6.2005 uur
Twee bochten€6.200 – €10.800€3.850 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €12.900€5.200 – €9.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Midwolde.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Midwolde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat leveranciers bieden een assortiment met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-midwolde-9355

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Midwolde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. montage.De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Midwolde vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere uitvoeringen laten zien en informeert welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Midwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Midwolde.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse geschikte traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten werken met een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Minivator, Extrema, Heymer. Grote (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Midwolde binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Minivator of Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Midwolde is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Midwolde hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie