Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Een-West

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Een-West maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website leest u uitgebreide gegevens inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Meer info? Dan kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2200 tot wel €9000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNoordenveld | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9343
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Een-West maart 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Een-West. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.550 – €2.100halve dag
1 bocht€4.550 – €9.000€3.000 – €6.9005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.200€3.550 – €7.0001 dag
Wenteltrap€8.450 – €12.200€5.400 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Een-West.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Een-West kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-een-west-9343

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Een-West voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten monteren die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Een-West vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Een-West.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Een-West.

Populaire merken
In uw omgeving zijn enkele professionele producenten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende goede traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Triwa. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Een-West binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Stannah + Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Een-West is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Een-West benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie