Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordenveld

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Noordenveld biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina bieden wij belangrijke gegevens m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2200 & €8400, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoordenveld | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Noordenveld april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Noordenveld. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.850 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.500€2.900 – €5.1001/2 dag
2 bochten€6.400 – €10.700€4.400 – €7.8001 dag
Draaiende trap€7.550 – €12.000€4.650 – €10.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordenveld.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Noordenveld is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-noordenveld-9335

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Noordenveld voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief montage. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk hulp aanvragen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Noordenveld lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder staan aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Noordenveld.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Noordenveld.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse erkende producenten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit meerdere bekende leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Platinum, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Noordenveld binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Minivator + Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Noordenveld is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Noordenveld hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 105 KG – 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie