Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roderesch

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Roderesch kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Tevens kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1800 tot zo’n €8900, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Noordenveld | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9305
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Roderesch april 2023

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Roderesch. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.600 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.200€2.600 – €5.900halve dag
2 bochten€5.800 – €10.000€4.250 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €13.000€5.550 – €10.900Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Roderesch.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Roderesch kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-roderesch-9305

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Roderesch voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem laten installeren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Roderesch zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere modellen tonen en geeft aan welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Roderesch.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Roderesch.

Geschikte merken
In Nederland zijn meerdere erkende leveranciers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf erkende merken Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Roderesch al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Acorn en RecentLift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Roderesch is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Roderesch verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie