Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwagerbosch

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Zwagerbosch maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zelfstandig en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl leest u handige beschrijvingen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1700 oplopend tot 8400, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9299
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Zwagerbosch april 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel treft u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Zwagerbosch. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.800€2.750 – €5.300Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €10.000€4.100 – €7.100Eén dag
Spiltrap€7.700 – €14.400€4.900 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwagerbosch.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zwagerbosch is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 55% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-zwagerbosch-9299

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Zwagerbosch voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast bestaan er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift uitzoeken dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Zwagerbosch zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en adviseert welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Zwagerbosch.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zwagerbosch.

Geschikte merken
In ons land zijn meerdere goede traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere betrouwbare leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Gerenommeerde montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Zwagerbosch in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & RecentLift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Siena.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zwagerbosch is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zwagerbosch benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de basis valt dit binnen een marge van 130 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie