Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudwoude

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Oudwoude biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u veilig en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op deze site bekijkt u waardevolle beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €2050 tot zo’n €8300, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Noardeast-Fryslân | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9294
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Oudwoude juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Oudwoude. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.750 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.100€3.300 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€5.600 – €10.900€4.400 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €13.900€4.650 – €10.5006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oudwoude.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oudwoude kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel showrooms bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oudwoude-9294

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Oudwoude voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap start bij €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.900 incl. montage.Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Oudwoude subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende opties laten zien en informeert u over welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Oudwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Oudwoude.

Bekende merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte leveranciers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Oudwoude in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift & Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oudwoude is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oudwoude communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard fluctueert dat tussen de 115 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie