Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kootstertille

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Kootstertille verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met bruikbare beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2150 & €8100, inclusief installatie.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAchtkarspelen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9288
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Kootstertille februari 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.600 of nog duurder.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Kootstertille. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.600 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.200€2.950 – €5.100halve dag
2 bochten€6.000 – €11.700€4.100 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€8.400 – €12.900€5.400 – €10.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kootstertille.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kootstertille kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-kootstertille-9288

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Kootstertille voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Inwoners met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem kopen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mail: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Kootstertille vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal stoelliften tonen en informeert welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Kootstertille.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Kootstertille.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele leveranciers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele professionele ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Heymer, Triwa, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Kootstertille binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn & TipTop verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kootstertille is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kootstertille verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard ligt dat tussen de 115 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie