Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Twijzel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Twijzel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina vindt u uitgebreide beschrijvingen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2100 tot maar liefst €10000, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAchtkarspelen | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9286
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Twijzel februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.500 inclusief installatie.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Twijzel. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.700 – €2.2504 uur
1 bocht€5.100 – €9.400€2.700 – €5.4005 uur
Twee bochten€6.200 – €11.400€3.700 – €7.7001 dag
Spiltrap€7.800 – €14.200€4.500 – €10.7006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Twijzel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Twijzel kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-twijzel-9286

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Twijzel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een stoellift laten installeren die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mail: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Twijzel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende mogelijkheden demonstreren en vertelt welk systeem rijmt met uw situatie. Veel dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Twijzel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Twijzel.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden vijf professionele leveranciers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa. Grote installateurs van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Twijzel in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp + TipTop bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Twijzel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Twijzel hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie