Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Augustinusga

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Augustinusga kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze webpagina kunt u aan de slag met nuttige beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en onderhoud. Daarnaast kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €1550 oplopend tot 9800, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9284
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Augustinusga februari 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.200 incl. montage.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Augustinusga. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€5.150 – €9.400€2.600 – €6.700halve dag
2 bochten€5.900 – €10.600€4.150 – €7.4001 dag
Wenteltrap€7.500 – €12.300€5.150 – €10.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Augustinusga.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Augustinusga is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-augustinusga-9284

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Augustinusga voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Augustinusga onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk systeem aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Augustinusga.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Augustinusga.

Geschikte merken
In uw regio zijn enkele erkende producenten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele geschikte traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe. Bekende verkopers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Augustinusga in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als ThyssenKrupp + RecentLift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Augustinusga is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Augustinusga benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 120 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie