Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Suwâld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Suwâld biedt uitkomst! Meer en meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle details betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €1600 tot maar liefst €9300, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTytsjerksteradiel | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9265
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Air

Kosten traplift Suwâld maart 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.350.
 • Extra opties als een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verstrekken wij de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Suwâld. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.550 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.150 – €8.300€2.650 – €5.900halve dag
Meerdere bochten€5.700 – €10.400€4.450 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.700€5.150 – €10.1005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Suwâld.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Suwâld is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-suwald-9265

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Suwâld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift selecteren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Suwâld lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen demonstreren en geeft aan welk type lift past voldoet aan de situatie en het budget. De meeste showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Suwâld.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Suwâld.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers verzekeren een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Suwâld binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Minivator of 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Suwâld is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Suwâld communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie