Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sumar

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Sumar vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website bieden wij waardevolle adviezen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1950 tot maar liefst €9100, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Tytsjerksteradiel | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9262
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Sumar juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Sumar. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.550 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.800€3.100 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.000€3.650 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€8.200 – €12.100€4.700 – €9.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sumar.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sumar kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 55% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-sumar-9262

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Sumar voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een lift aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mail: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Sumar subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende systemen introduceren en vertelt welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Sumar.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Sumar.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn een aantal geschikte traplift fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten bieden een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse erkende merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Sumar al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn en TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sumar is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sumar hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie