Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tytsjerk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Tytsjerk biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website bekijkt u uitgebreide gegevens t.a.v. trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de onkosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u online en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2050 tot zo’n €8800, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tytsjerksteradiel | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9255
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Tytsjerk april 2023

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Tytsjerk. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.550 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.950 – €9.700€3.050 – €5.0005 uur
2 bochten€6.200 – €10.900€4.500 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.450 – €13.700€4.750 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Tytsjerk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Tytsjerk is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-tytsjerk-9255

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Tytsjerk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten plaatsen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Tytsjerk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. De meeste verkooppunten hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Tytsjerk.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Tytsjerk.

Professionele merken
In ons land zijn vijf geschikte leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 populaire traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende verkopers van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Tytsjerk in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals ThyssenKrupp & RecentLift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Tytsjerk is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Tytsjerk verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie