Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Burgum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Burgum verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met waardevolle details inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Tevens kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2400 tot maar liefst €10100, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTytsjerksteradiel | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9251
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Burgum maart 2023

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Burgum. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.800 – €8.200€2.900 – €5.1005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.800€4.000 – €8.000Hele dag
Spiltrap€7.900 – €12.500€4.800 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Burgum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Burgum kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-burgum-9251

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Burgum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. montage.Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een traplift kopen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Burgum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften demonstreren en informeert u over welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij merken en winkels die ook liften installeren in Burgum.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Burgum.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten hanteren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele geschikte producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Burgum binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Platinum en RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Burgum is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Burgum werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 105 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie